04.05.2011 18:02
Žampiony plněné SMACKEREM a grilovanou zeleninou
Ingredience:
100 g Smacker s hovězím aroma (nastrouhat najemno)
- 16 středních žampionů
- 50 g parmazánu (nastrouhat najemno, smíchat se Smackerem)
- 1 papriky
- 4 rajčata
- 4 malé cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 cuketa (rozkrojit podélně, posolit, nechat vypotit)
- 4 lžíce olivového oleje
Koření dle chuti, třeba grilovací nebo Formagio od Antonína. Pokud máte rádi ostřejší je výborná směs koření Steak chilli a šípek.
Postup:
Žampiony očistíme, vykrojíme nohu a klobouček naplníme směsí strouhaného Smackera s parmazánem. Zeleninu nakrájíme na větší kousky (rajčata , cibuli, česnek na čtvrtiny, papriku a cuketu přiměřeně na stejné kousky). Na pečící plech dáme alobal, na něj směs zeleniny a zbytky žampionů, okořeníme, promícháme s olejem. Do směsi poklademe naplněné žampiony (již nemícháme). Zapečeme v troubě pod grilem (cca 10 min – podle typu trouby – hlídat a nepřipálit).
Jako příloha je výborný kuskus, klidně promíchat s grilovanou směsí, nebo celozrnná bageta.
Tipy:
- česnek můžete upéct i neloupaný a pak si ho natřít na bagetku :-))
- rajčata můžete použít i cherry, pak již nekrájet
- nakrájenou cuketu doporučuji přidat až na poslední 3 minuty, pak zůstane krásně křupavá
—————