SMACKER Protein Nudle
SMACKER Protein Steak klasický s hovězí příchutí
SMACKER s hlívou ústřičnou
SMACKER protein dessert s meruňkami

17.04.2011 21:19

Velikonoční nádivka se Smackerem

Ingredience: 

  • 300 g Smacker s hlívou ústřičnou – nakrájet na malé kostičky
  • 4 rohlíky - nakrájet na kostičky
  • 4 vejce ( bílky vyšlehat na sníh)
  • 1 velká cibule – nechat zesklovatět na lžičce oleje
  • 4 stroužky česneku -nakrájet, přidat na chvilku k cibuli – pozor nepřipálit
  • 2 -3 dcl vývaru
  • zelené bylinky – petržel, pažitka, medvědí česnek, mladé kopřivy apod. (cca 2 hrsti , klidně více- není třeba šetřit) – nakrájet
  • sůl, pepř

 

Postup:

Do mísy dáme nakrájené   rohlíky, bylinky, smackera a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme – dle chuti ( můžeme přidat i směs provensálského koření apod.). Přidáme žloutky a vývar ( vývar přiléváme postupně) a promícháme ( klidně rukama) aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy – pečeme cca 45 min. při 160 stupních (podle typu trouby). Uvedené množství stačí pro formu na biskupský chlebíček.

 

TIP : pokud nehlídáte tolik linii je možné přidat „pro masovou chuť '' trochu pokrájené šunky nebo slaniny.

 

 

—————

Zpět