27.10.2010 10:42
Špízy ze SMACKER protein steaku
1 plátek SMACKER protein steaku 100 g
1 žlutá paprika
1 stroužka česneku
1 čerstvá paprička chilli
1 lžička zázvoru (nebo kousek čerstvého)
1 lžíce sojové majonézy
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička škrobu
1 lžička olivového oleje
SMACKER protein steak nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jader a nakrájíme na čtverečky. Oloupeme česnek, nasekáme, papričky chilli omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenké proužky. Smícháme česnek, zázvor, chilli, sojovou omáčku, cukr, citrónovou šťávu, škrob a olej a do této marinády vložíme SMACKER protein steak a papriku. Marinujeme cca 3 hodiny.
Na jehly napícháme střídavě kousky SMACKER protein steaku a papriky a opékáme asi 20 minut do zlatova. Během opékání potíráme zbytkem marinády.
—————