SMACKER Protein Nudle
SMACKER Protein Steak klasický s hovězí příchutí
SMACKER s hlívou ústřičnou
SMACKER protein dessert s meruňkami

25.10.2010 22:35

SMACKER (šmakoun) Protein Dessert s meruňkami

Zdravá svačinka s meruňkami

Meruňky jsou nejen chutné, ale také zdravé. Smacker (šmakoun) Protein Desert s meruňkami je výbornou alternativou pro všechny, kteří mají chuť mlsat – klidně v neomezeném množství. Hodí se pro ty, kteří drží redukční diety nebo si musí hlídat váhu, dále pro osoby s vysokým cholesterolem, diabetiky atd. Neobsahuje lepek. Je vhodnou svačinou a hravě potlačí nezvladatelné chutě na sladké – třeba jako zákusek ke kávě nebo večer při sledování televize. Celkem obsahuje 94 kcal (396 kJ) na 100 g a nízký glykemicky index - to vám nenabídne žádná jiná sladká potravina na trhu.

Tato hodnotná a nízkokalorická potravina je získávána z vaječných bílků. Bílkovinný plátek s kousky BIO meruněk lze využít jako sladkou svačinku a je určen především pro studenou kuchyni.

„Pro mnoho lidí, kteří se snaží hubnout, bývá velkým problémem, jak vyřešit chuť na sladké“, říká PhDr. Iva Málková, ze společnosti STOB. „Kromě proteinových tyčinek v podstatě dosud neexistovala sladkost, která by byla bohatá na bílkoviny a přitom neobsahovala nadměrné množství tuků a sacharidů. Smacker s meruňkami má při nízké energetické hodnotě zhruba 400 kJ na 100 g výborné složení – převahu bílkovin a navíc chutná. Je proto ideální jako svačina, ke kávě či jako sladký dezert pro celou rodinu.“

 

Kalorická hodnota: 94 kcal (396 kJ) na 100 g

 

Proč jsou meruňky zdravé?

 

Protože obsahují β-karoten. Sušené meruňky mají oproti čerstvým navrch. Půl šálku sušených meruněk poskytne téměř celou denní dávku β-karotenu, stejně jako zajímavé množství draslíku, bóru a zhruba 20 % denní doporučené dávky železa. Lidé, kteří jedí potraviny bohaté na β-karoten, mají nižší výskyt zhoubných nádorů než ostatní. Jako silný antioxidant působí β-karoten preventivně proti tvorbě a ukládání plaků v tepnách. Draslík pomáhá udržovat normální rovnováhu elektrolytů, krevní tlak a funkci srdce. Bór může působit preventivně proti vzniku osteoporózy tím, že ženám po menopauze pomáhá zadržovat v těle estrogen, který usnadňuje vstřebávání vápníku. Hořčík je nezbytný pro správnou činnost srdce a svalstva. Obsahují i vápník, zinek a pět-šestkrát více železa než 100 gramů hovězího masa. Železo je nezbytné pro tvorbu červených krvinek. Nedostatek železa způsobuje únavu a oslabuje obranyschopnost proti infekcím. Sušené meruňky řadíme mezi takzvané superpotraviny.

 

—————

Zpět