Plněný lilek se SMACKER Protein Steakem
Ingredience:
-
400g rybího filé
- 200g SMACKER Protein Steak s hlívou ústřičnou
- 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, kousek pórku, ½ červené papriky
- 1 vejce
- 1 balení krabích tyčinek
- ½ citrónu
- 2 bobkové listy
- 1 velký lilek nebo cuketa
- 3 bílky
Pracovní postup:
Rybí file umyjeme a dáme vařit spolu s krabími tyčinkami, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a trochu soli do vody a se šťávou z 1/2 citrónu asi na 15 min. Lilek nebo cuketu rozkrojíme na 2 půlky a vydlabeme dužninu, kterou společné s pórkem nakrájíme na malé kousky, papriku na drobné kostičky. Zeleninu orestujeme na pánvi, podlijeme trochou vody a ochutíme solí a pepřem. Necháme lehce vychladnout. Uvařenou rybu s krabími prsty slijeme. Rybu rozmačkáme vidličkou a krabí prsty nakrájíme na drobno. Přidáme zeleninu, vejce a nastrouhaného nebo na menší kostičky nakrájeného SMACKER Protein Steak s hlívou ústřičnou. Všechny suroviny promícháme. Do vydlabaného lilku pak dáváme směs a v zapékací míse a pečeme na 175C asi tak 10 min. Z bílků si našleháme sníh, přidáme do vrchní směsi, kterou ještě zapečeme asi tak 10 min. než bude sníh hotov.
Za recept děkujeme paní Janě Růžičkové.
—————