08.01.2011 19:55
Holandské řízečky
Ingredience:
1 plátek SMACKER Protein Steaku (100g)
- 1 vejce
- 1 pórek
- 1/2 lžičky kari
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky moučkového cukru
- kečup
Protein Steak nakrájíme na tenké nudličky, přidáme rozšlehané vejce, jednu lžičku škrobu, půl lžičky cukru a olej. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a okořeníme. Vše důkladně promícháme a dáme ne zhruba 24 hodin uležet do chladu (do lednice). Na pánvi s rozpáleným olejem děláme naběračkou malé řízečky, které osmažíme po obou stranách do zlatova.
Podáváme s vařenými brambory a hotové posypeme zbylým nakrájeným pórkem.
—————